دانستنی های کودکان

وب نوشت های دکتر رضا مدرس فتحی

دانستنی های کودکان

وب نوشت های دکتر رضا مدرس فتحی

چرا نوزادان شیر مادر را پس می زند؟

چرا نوزادان شیر مادر را پس می زند

علم نشان داده شیر مادر بهترین غذایی است که برای نوزادان وجود دارد و نوزاد را از ابتلا به بیماری های گوناگون مصون نگه می دارد. شیر مادر علاوه بر این که حاوی تمام ویتامین ها و مواد غذایی لازم برای نوزاد در 6 ماهه اول زندگی است، حاوی مواد ضد بیماری هم هست که همین سلامت فرزند را به همراه دارد.

 شیرتان کافی است؟


یکی از معیارهای مهم در میزان کافی بودن شیر مادر جدول رشد کودک است. هر کودک شیر خوار ماهانه بین 500 تا 600 گرم وزن اضافه می کند که نشان دهنده سلامت کودک و کافی بودن شیر مادر است. البته کودک در 2 هفته اول تولد وزن کم می کند. معیار دیگر در کافی بودن شیر مادر تعداد پوشک خیس کودک در شبانه روز است که بین 6 تا 8 عدد مناسب است. کودک برای 6 هفته اول معمولا دو تا پنج بار مدفوع در طول روز خواهد داشت. در 2 ماهه اول که رشد نوزاد سریع است شیر خوار حتی شب هم درخواست شیر می کند که مادر در این صورت باید با نوزاد همراهی کند و شب ها به نوزاد شیر بدهد.

رژیم غذایی شما چیست؟ 

در صورتی که مادر به تازگی رژیم غذایی خود را تغییر داده باشد، ممکن است شیرش تغییر طعم داده باشد، و همین موجب بی تمایلی کودک به شیر مادر می شود.

تعلیم دیده اید؟ 

مادر باید در باره روش درست شیر دادن به نوزادش تعلیم دیده باشد چون ممکن است دلیل شیر نخوردن نوزاد درست در آغوش نگرفتنش از سوی مادر باشد.

عطر و اسپری نزنید 

مادر باید در زمان شیر دهی به نوزاد از هیچ گونه عطر و اسپری استفاده نکند زیرا نوزاد به بوی مادر عادت می کند و هر تغییری می تواند او را آشفته کند. 

دندان دارد؟ 

اگر کودک بیشتر از 6 ماه دارد ممکن است در حال دندان در آوردن باشد و به دلیل حساس شدن لثه ها مکیدن شیر مادر برایش دردناک شود. 

استرس یا فشار روانی بر مادر 

در صورتی که مادر به تازگی دچار استرس با فشار روانی شده باشد کاملا بر میزان و کیفیت شیر دهی اش تاثیر می گذارد و باعث می شود نوزاد هم نتواند به اندازه مناسب شیر بخورد. 

واکنش شما 
اگر نوزاد سینه مادر را گاز گرفته و مادر واکنش بدی نشان داده باشد می تواند دلیل شیر نخوردن نوزاد باشد. 

بیش از حد ورزش نکنید 

ممکن است مادر بعد از زایمان بخواهد خیلی سریع به وزن طبیعی اش باز گردد و برای همین به فعالیت شدید بدنی بپردازد. در این صورت ورود اسید لاکتیک به شیر موجب تلخ شدن آن می شود و شیر خوار از خوردن شیر امتناع می کند. 

شاید بینی اش گرفته 

آبریزش با کیپ شدن بینی می تواند شیر خوردن را برای نوزاد سخت کند. در این صورت باید از قطره های بینی استفاده شود.



منبع: روزنامه آرمان، یکشنبه بیست و هشتم مهر نود و دو

نظرات 1 + ارسال نظر
فاطمه شنبه 11 آبان‌ماه سال 1392 ساعت 08:14 ب.ظ

سلام ممنون از مطالب خوبتون اگر امکانش هست مطلب در مورد پرخاشگری کودکان بگذارید واقعا موندم با فرزندم چگونه رفتار کنم البته این مشکل از وقتی پیش امده که به مدرسه رفته.

با تشکر از اینکه وقت گذاشتید، توصیه می شود به مشاور مراجعه کنید تا در صورت لزوم، درمان یا آموزش صورت گیرد.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد